Борат в инстаграм: Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова

"Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм - протест срещу неравноправието", каза младата актрисата

OFFNews 16 март 2021 в 08:01 7025 0

Няколко часа след като беше номинирана за най-престижната кинонаграда "Оскар" за ролята си в "Борат 2", Мария Бакалова каза пред български медии "Не искам дори да си мисля за шанса ми, защото самото говорене и поставянето на името ми до тези утвърдени артисти, от които съм се учила, е достатъчно".

За номинацията си за поддържаща женска роля тя научава по време на снимките на новия филм на Джъд Апатоу "Балонът". Мария разказа, че си е разменила няколко съобщения със Саша Барън Коен. Екранният баща на Тутар, в чийто образ влиза тя в "Борат 2", написа в профила си в инстаграм: “Поздравления, България! Ти ни даде невероятно талантливата и смела Мария Бакалова, която е биещото сърце в “Борат 2”.

"Макар да поставя и някои чисто американски проблеми, това е един филм - протест срещу неравноправието", каза още актрисата.

"Мисля, че хората са достатъчно пораснали последните няколко години, за да имат способност да се разсмеят. Ако имаш самоирония, това е висша степен на интелект. Надявам се хората наистина да се осъзнали, че зад тези глуповати шеги, този нелеп хумор стоят по-важни съобщения - за това каква е функцията на жената в ХХI век, трябва ли патриархатът да съществува, трябва ли да се променим само и само да се впишем в нормата. Защо? Може ли жената, освен да бъде майка, да има и професия? - Разбира се, че може. Това е нещо, на което се опитахме да наблегнем", казва Бакалова, цитирана от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови