„БНР Топ 20“ връчва наградите за български хитове

OFFNews Последна промяна на 05 март 2020 в 15:46 1257 0

Годишните награди на Националната класация за нови български песни „БНР Топ 20“ ще бъдат връчени на 9 март 2020 г. в клуб „Терминал 1“.

На събитието за втори път ще бъдат отличени изпълнителите на български хитове за изминалата 2019 година. Концертът ще бъде предаван в програмата на БНР и ще бъде излъчен по БНТ. В него ще участват JEREMY feat. Кирил Маричков, Б.Т.Р., SoulBMoll, Стенли и други.

Класацията „БНР Топ 20“ стартира на 1 януари 2018 година и от тогава се излъчва 24 пъти седмично във всички програми на Българското национално радио. Новите предложения се включват в нея след селекция от представители на всички програми на БНР, а след това заедно със слушателите те определят коя песен ще бъде №1. Това е първият проект от такъв мащаб, който се реализира съвместно от всички програми в семейството на БНР.

През първата година в проекта са участвали 321 песни, от които в класацията са влезли 248.

Абсолютен рекордьор по получени слушателки гласове за 2018 е песента "Никога преди" на БТР. През изминалите две години до върха стигаха и най-големите имена. През 2019 първите места в класацията заемаха Любо Киров, Орлин Павлов и Миро, ярко участие и първи места отбелязаха най-модерните групи във вълната на новия рок - Jeremy?, Hayes&Y, Innerglow. Фънкът е другият голям конкурент в лицето на Funky Miracle и утвърдилите се именно в тази класация SoulBmoll. Сред достигалите до върха на класацията са и имената на Елена Сиракова и Saint Electric.

От „БНР Топ 20“ възникна идеята за събирането на водещи музиканти за общи проекти. Резултатът е хитът „Не си сам“ на Кирил Маричков и Jeremy?. 

Достъпът до церемонията по награждаването ще бъде с покани, които можете да получите от „Информация“ на входа на БНР на бул. “Драган Цанков“ 4, София.