Blagoevgrad Blues&Jazz на 14, 15 и 16 април

OFFNews 07 април 2022 в 11:29 1120 0

Шестото издание на Blagoevgrad Blues&Jazz ще се проведе на 14, 15 и 16 април.

След двугодишно прекъсване, различният фестивал се завръща.

Откриването е на 14 април с вечер на паметта и на домакините. „ ... В един град и в морето до мен” – проект, посветен на 85 години от рождението на Милчо Левиев с участието на Биг Бенд Благоевград и Вики Алмазиду. Приемственост също е ключова дума за тази вечер, защото в концерта ще участват и ученици на Вики Алмазиду от неин майсторски клас. Веднага след тях, новият албум „Не се продава“ ще представят Васко Кръпката и Подуене блус бенд.

Втората вечер – 15 април, ще започне с гостите от Румъния Soul Serenade - „Най-малката голяма група в света”. След тях публиката ще чуе специалния проект на Михаил Йосифов „Blues Brothers LIVE Tribute”. Музиката от култовия филм „Блус Брадърс“ ще бъде пресъздадена от Brazz Association и енергичният и завладяващ италианец Марчело Били Темпеста (вокал).

Третата вечер – 16 април, ще открие Живко Петров Трио JP3 с представянето на четвъртия им студиен албум “Change The Way” и пиеси от най-новия - „On The Way”. Финалът на фестивала ще постави групата на благоевградския барабанист и композитор Константин Кацарски Koka Mass Jazz, които ще представят новия си албум “The Sixth Finger”. Заглавието на албума има интересна история, свързана с Благоевград, ще я разберат тези, които посетят фестивала!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!