Беглика фест се завръща

OFFNews 04 август 2014 в 12:24 5818 3

От 21 до 24 август на брега на яз. "Голям Беглик" в Западните Родопи ще проведе интерактивният фестивал за устойчиво развитие "Беглика фест 2014".

След почти две години и едно пропуснато издание, фестивалът се завръща с богата програма, провокираща традиционните гледни точки към начина ни на живот, културата ни и системата, в която функционираме, съобщават организаторите.

Тази година Беглика фест ще зарадва посетителите си и с музикални събития, които ще бъдат представени на три отделни сцени, от които ще звучат необикновените комбинации от култури и жанрове.

Каба сцената е традиционната беглишка платформа за представяне на живи, иновативни и раздвижващи духа и телата музикални проекти. Жанровата й палитра е от традиционен фолклор с тъпани и гайди, през балкански ритми с електронен привкус, до всевъзможни фюжън колаборации между етно, джаз, пънк, ска, реге, класическа, алтернативна, средновековна музика.

На тази сцена ще излязат Белонога, Тъпани и гайди, Антоний Дончев Театрален джаз бенд, Brian Smith, Haris Pilton, Gangjah Army, Eriney, Sofia Dub Jazz Pioneers, Balkan kHans.

Следващата музикална сцена е Бигбанд сцената. Тя ще представи музиканти, визуални и мултидисциплинарни артисти. Там ще се изявят музикалните проекти Popara, Space Dub Jammers, FlyWe2DaMoon, Skiller, Cheaptrix, Voxbox, Clavexperience, Mr.Smiff, Zazizazi, Halojo, Genda, Alecheck, RailBuzz, Lюt Skahopper.

Третата музикална сцена на Беглика фест – Chill Station/Natty Roots - е дневна DJ сцена, посветена на ямайското roots reggae и dub. На нея ще се изявят Rossen Pavlov, Olaija/ Kenan/ Dancing Angel/ DJ Invoke (Global Vision Circle), Upliftah & Samity, Kin Dread & Jahmmi Youth, Lazy Face& Zafayah и Sofia Dub Club.

По време на Беглика Фест тази година ще има и още много нетрадиционни и нови идеи. В язовира ще има водни таксита сал-къща за лекции.

Фестивалът ще има и своя собствена беглишка валута, която ще послание за преосмисляне на икономическата ни система, което фестивалът отразява в най-новата си инициатива заедно с Фабрика за идеи – Форум Метаморфози.

По време на Беглика фест ще има и най-различни форми, които стимулират колективна креативност и коментарите по актуални въпроси от сферите на културата и образованието.

Тази година публиката, ще бъде в ролята на създател на уникалния фест и ще може не просто да “потребява” преживявания.

Освен в програмата на Беглика Фест 2014 има и цял раздел, който е създадена от публиката. Тя включва куклен и танцов театър, акробатика, въжена градина и безброй работилници.

Цените на билетите за тазгодишния фестивал:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша