Българче спечели музикална награда в Италия

ОFFNews Последна промяна на 20 април 2015 в 17:50 1965 0

Деница Василева.
Деница Василева.

Тринадесетгодишно българско момиче спечели трето място на Международния конкурс за солови изпълнители от 6 до 15 години Sanremo Junior 2015.

Деница Василева срази публиката с уникалното си изпълнение на песента „Камино“ и се класира на трето място във възрастовата категория 13 – 15 години.

Конкурсът се провежда за шести път и позволява изяви в различни стилове – поп, рок, джаз и класика. Популярната в Италия българка Дариана Куманова, която от 2009 година е доцент в академията на Санремо, провокира талантливото ни българче да се яви на конкурса.

Деница Василева е родена през 2002 г. Първите ѝ стъпки по пеене са още на четиригодишна възраст. Успешен старт в музикалните си изяви получава от вокално студио „Дъга“ с артистичен директор Снежана Полихронова.

През 2009-та година Деница печели първа награда в своята възрастова група на международния фестивал „Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло. Сред призовете са още първите места на конкурсите „Катюша“ в Москва (2012 г.), “Universong Junior” – Канарските острови (2014 г.), Chance в Копенхаген (2014) и др.

Освен музиката детето обича танците и спорта (скално катерене, тенис, езда). Умее да свири на класическа китара, учи руски и английски и посещава класове по театрално изкуство. Тя е сред редовните посетители на лятното училище в Ливъпрул, организирано от българския филиал на академията за изкуства на Пол Макартни - LIPA 4:19.