Арена на смеха в EON Видеотека със специална селекция от най-добрите комедии

OFFNews 01 април 2024 в 17:11 1094 0

EON Видеотека
EON Видеотека.

В киноиндустрията комедиите заемат особено място – те са като глътка свеж въздух, който приповдига настроението ни. А какво по-добро време да се потопите в света на комедийното изкуство, ако не на 1-ви април – Международният ден на шегата? В EON Видеотека ще откриете специална селекция от комедийни филми, които ще ви накарат да се смеете до сълзи.

От класическите комедии като „Топло“ и „С деца на море“, които са оцелели във времето и продължават да ни разсмиват и до днес, до съвременни български и чуждестранни продукции като „Ятаган“ и „Жена назаем“– разнообразието в EON Видеотека е наистина голямо. Сигурни сме, че всеки зрител ще открие по нещо за своя вкус, но ако случайно се затруднявате в избора на филм, ето няколко предложения.

Дами канят

Вечната класика от режисьора Иван Андонов - „Дами канят“, е една от най-известните български комедии, заснета през 1980 г. Култовите реплики от филма се помнят от десетилетия и са останали емблематични за тази епоха.

В главната роля влиза Стефан Данаилов, който изиграва чаровния Яким – разведен инструктор по шофиране, който се отдава на лекомислени авантюри. И въпреки че всяка от жените, които го ухажва, се опитва да го омае, неотразимият Дон Жуан успява да излезе от всякакви капани. Младият ухажор попада в конфликти с ревниви съпрузи, но много по-сериозни са проблемите му с преследващите го влюбени жени.

Завръщане 2

„Завръщане 2“ продължава разказа от първия филм за четирима приятели, които се събират отново след 20 години. Лентата е режисирана и продуцирана от Ники Илиев и излиза на екрана през 2022 г., като постига страхотен успех.

В „Завръщане 2“ героят на Башар Рахал – Бранимир, преминава през положителна промяна, като започва да води природосъобразен начин на живот и да се грижи за доброто бъдеще на хората и на природата. Неговите приятели ще се обединяват, за да му помогнат да спаси от застрояване един от последните диви плажове на Черно море. Приключенията им водят до усложняване на взаимоотношенията с техните половинки, и разбира се, и много смях.

Приятели

В списъка с комедии от EON Видеотека по случай Деня на шегата е включена една от най-популярните продукции в този жанр – сериала „Приятели“.
"Приятели" е култова комедия, която проследява живота на шестима приятели - Рос, Рейчъл, Чандлър, Джоуи, Моника и Фийби. Смесвайки умело комедия, романтика и приключения, сериалът ни въвлича в забавни и емоционални ситуации от тяхното ежедневие. С богат ансамбъл от забавни герои и непрекъснат поток от щури диалози, "Приятели" е сериал, който развеселява и ни напомня колко важни са истинските приятелства в живота.

Жена назаем

Сред предложенията в селекцията е романтичната комедия „Жена назаем“ с Адам Сандлър и Дженифър Анистън.

Дуото е известно с редица съвместни роли в киното, като в „Жена назаем“ Дани Маккаби (Адам Сандлър) е уплашен от обвързване успешен пластичен хирург, който симулира нещастен брак, за да флиртува с жени. След като среща момичето на мечтите си, той започва връзката си с лъжа. За да замаже положението, въвлича Катрин (Дженифър Анистън) и нейните деца в оплетена лъжлива схема, която приключва с почивка в Хавай.

Камино

В колекцията влиза предложение от Дания. Камино е датска комедия за възстановяването на връзката между баща и дъщеря.
Регитзе е без работа, партньор и деца. Баща ѝ и самата Регитзе разбират, че предсмъртното желание на майка ѝ е двамата отново да се сближат и да извървят пътя Ел Камино де Сантяго де Компостела заедно. Така баща и дъщеря поемат на 260-километрово пътешествие. Пред сложните им взаимоотношения има нови предизвикателства. Филмът е режисиран от международно признатата Биргит Стермоз.

С деца на море

В комедийната селекция на EON Видеотека заслужено намира място и българската класика „С деца на море“.
Филмът разказва за забавните приключения и бели на група деца, които прекарват лятната си ваканция на морето. „С деца на море“ остава вечна класика и разсмива поколения деца и възрастни.

С разнообразната си селекция от над 30 000 заглавия EON притежава най-голямата видеотека в страната . В нея могат да бъдат открити класически и модерни продукции от България и света, документални поредици, филми за деца и съвременни заглавия, носители на „Оскар“. Потребителите могат да гледат любимото си съдържание в EON Видеотека навсякъде и по всяко време, дори офлайн .

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки