Американците от Russian Circles с концерт в София през есента

ОFFNews 22 юли 2016 в 15:37 6171 1

Една от най–сензационните пост-рок/метъл групи - Russian Circles, идва в София за концерт на 13 ноември в столичния клуб "Mixtape 5" по покана на „Грешния организатор”.

Russian Circles са американска инструментална пост-рок/метъл група създадена през 2004 г. в Чикаго. Вече доказала се като едно от най-големите имена в пост-рока, групата основно е хедлайнер по участията и турнетата си. Дълъг е списъкът с концерти и фестивали, на които са взели участие за 12-годишната си история.

Година след участието си на SXSW, Russian Circles правят и първото си турне в Обединеното кралство, където са подгряващи не на кого да е, а на великите TOOL. В ранните си години са правили турнета с Boris, Isis the band, Red Sparowes, Minus the Bear, Daughters, Coheed and Cambria, MONO (Japan), Pelican и др.

Групата има 5 издадени албума, а шестият е на прага да излезне официално на 5 август 2016. Той носи името "GUIDANCE".

Специалния гост - Хелън Мъни, ще открие концерта в ноемврийската неделна вечер. Тя е вече добре позната на голяма част от феновете в София от концерта на японците MONO, организиран преди година от Rawk'n'Roll - the 'pass-me-that-bottle' webzine, където омагьоса посетителите с експериментаторските си виртуозни умения. Helen Money е артистичния псевдоним на Алисън Чесли - композитор и виолончелист от Лос Анджелис. Участвала е в колаборации за създаването на повече от 150 албума с групи като Disturbed, Bob Mould, Anthrax, Broken Social Scene, Archer Prewitt, както и самите Russian Circles & MONO. Като специален гост на турнета е откривала концерти на Portishead, Neurosis, Sleep, Earth, Shellac, Agalloch и на много други.

Билетите за концерта са вече в продажба в мрежата на "Ticket Logic". Билетите "Ранно пиле" са почти разпродадени за по-малко от ден. Цената им е 25 лв., а след привършването им ще бъдат пуснати билети от 30 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови