Quantcast

Актрисата Мартина Апостолова ще участва в 'Берлинале'

OFFNews Последна промяна на 12 февруари 2020 в 16:10 1994 0

Снимка Facebook

Актрисата Мартина Апостолова ще има шанса да докаже своя талант и на международната сцена. Освен това тя ще има възможност да получи приза "Европейска изгряваща звезда" за 2020 година на кино фестивала "Берлинале".

Апостолова е подкрепена от Министерството на културата, което ще осигури средствата за участието и в предстоящото издание на инициативата EUROPEAN SHOOTING STARS по време на юбилейно 70-то издание на фестивала „Берлинале“, съобщиха от министерството.

Българката е първият избор на журито сред десетте избрани млади актьори от десетки номинирани таланти от цяла Европа. Кулминация на събитието е церемонията в Berlinale Palast на 24 февруари, когато всеки от тях ще получи своята награда.

Програмата предлага уникална възможност те да се срещнат с над 80 кастинг агенти, режисьори и продуценти и да станат част от международната мрежа от актьори.

Подкрепата за участието на младата актриса беше потвърдена на среща между министъра на културата Боил Банов и Мартина Апостолова, която грабна журито в конкурса с дебютното си участие във филма „Ирина“ и вече има 8 награди от световни фестивали за ролята си.

Още с появата си в игралното кино участието ѝ беше забелязано от публиката, а лентата на Надежда Косева получи няколко престижни отличия на международни и национални кинофестивали.