5-и сезон на "Игра на тронове" с кино премиера в София (снимки)

ОFFNews 14 април 2015 в 14:57 3782 0

Снимка от кино премиерата на 5 сезон на
Снимка от кино премиерата на 5 сезон на "Игра на тронове" в София.

На 13 април в кино "Арена" в София се състоя официалната премиера на V-ти сезон на "Игра на тронове". 

Над 500 души - звезди от българското кино и театър, политици и журналисти и публика минаха по червения килим и се снимаха с трона от най-харесваната продукция на HBO на всички времена. Поради огромния интерес към прожекцията премиерата беше паралелно в две зали. 

Четири момичета посрещаха гостите, облечени в стилистиката на "Игра на тронове". Голям интерес предизвикаха и флаговете на родовете. Тронът от продукцията е за втори път в България. Миналата година HBO България организира турне с трона в 5 български града и над 20 души се снимаха с Железния трон.

Сериалът може да се гледа всеки понеделник по телевизионния канал на HBO и също в онлайн платформата HBO GO, където са на разположение, освен новите серии, и всички досегашни сезони. 

Пети сезон на "Игра на тронове" се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни, участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.


От дебюта си през 2011-та година, “Троновете” се превърнаха в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът „Игра на тронове” е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос. 



Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойноство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки съзнанието на зрителите по целия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови