​​София стана част от уникална нощна премиера на Game of Thrones

170 държави посрещнаха едновременно новия сезон на сагата на HBO

OFFnews 13 април 2015 в 11:51 4557 0

Повече от 100 фена на култовия сериал на HBO Game of Thrones, избрани чрез жребии, станаха част от уникална нощна премиера на V-ти сезон в София. Факли и флагове с гербовете на фамилиите от сагата, посрещнаха верните последователи на феноменалната поредица на Джордж Р. Р. Мартин.

​​Точно в полунощ, в столичното кино Г8, в три зали едновременно, започна 5 часов Game of Thrones - маратон, а в 4 часа сутринта българската публика, заедно със зрители в още 169 държави по света, посрещнаха новия епизод от V-ти сезон.

Синхронната световна премиера се случва за първи път в историята на HBO.

Участниците в GoT-маратона гледаха някои от най-добрите епизоди ​от сериала, както и документални филми, разкриващи всекидневието на актьорите зад кадър.

​​166 са актьорите, които участват в Сезон V, 1000 човека е снимачният екип, а 5000 хиляди са статистите. Едновременно се снима на няколко снимачни площадки, като най-голямата е в Белфаст. Новият сезон има сцени в Испания, където за статисти за кандидатствали 86 хиляди човека от цял свят. Сезонът е сниман 240 дни, а най-дългата сцена - 14.

В Сезон V Тирион - вече с брада, е в тропическия Пентос с Варис, който иска от него да помогне на Денерис да завладее Железния трон.

Джайм и Церсей са в траур заради смъртта на баща им, а Литълфингър призовава към отмъщение Санса Старк с думите "няма справедливост в този свят, освен ако сами не я постигнем”.

Битката за трона продължава в нови 10 серии, които ще се излъчват по HBO всеки понеделник от 04.00 ч. сутринта и ще се повтарят в 21.05 ч..

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За политиката