"25 години свободна България" продължава с културна и образователна програма

ОFFNews 21 октомври 2014 в 16:31 1945 2

Изложбата „’89 тогава и сега” представя 25-те най-добри проекта, селектирани от националния конкурс за плакат на тема „25 години свободна България”.

Снимка OFFNews

Изложбата „’89 тогава и сега” представя 25-те най-добри проекта, селектирани от националния конкурс за плакат на тема „25 години свободна България”.

Инициативата "25 години свободна България" продължава с програма от културни и образователни събития.

На 26 октомври пред храм-паметника „Свети Александър Невски“ ще има концерт на свободата с участието на Космическите гласове на България, Владо Радулов и Венци Благоев, Ваня Костова и Боян Михайлов, Милена, групите Силует и CRUSH, Революция Z и Васко Кръпката с Подуене Блус Бенд. 

Друга част от програмата са серията безплатни прожекции "Тоталитарното минало на кинолента".

На 21 октомври от 18:30 часа в Полския институт на ул. "Веслец" 12 ще се излъчи "Град на мечти", който разказва историята на двете лица на един български град. За социализма от вчера и поп фолка от днес. Построен през 50-те като символ на социализма и светлото бъдеще, днес Димитровград е символ на капиталистическата мечта и поп фолка. Вятърът на промяната помете старите символи, за да наложи новите. 20 години след демократичните промени минало и настояще, носталгия и лукс съжителстват в два паралелни свята – в Бригадирския клуб и поп фолк дискотеката. Град на мечти е филм за мечтите и илюзиите – преди и сега. Това е историята на Димитровград, но също и историята на България.

Пак на 21 октомври от 18:30 часа, но в кино "Одеон" ще се прожектира "Като на кино". Единственият грях на Стефан Власков, герой на филма, е този, че е роден в богато семейство. Този факт превръща живота му в кошмар. През петдесетте години на миналия век той е изпратен в концентрационен лагер, а след освобождаването му Държавна сигурност продължава да го преследва. Но Стефан е влюбен в киното и благодарение на филмите успява да оцелее през всичките тези трудни години.

На 23 октомври от 18:30 часа в Полския институт на ул. "Веслец" 12 ще се излъчи "Къртицата", който разказва за Павел и баща му, които развиват съвместен бизнес. Всичко върви добре до момента, когато се появява статия, накърняваща доброто име на семейството.

На 24 октомври от 11 часа в ще се проведе лекцията "Комунизмът и липсата на хоризонт" с лектор Лиляна Друмева в Професионалната гимназия по туризъм в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!