2 дни строят 20-метрова сцена и сценичния декор за "Котки"-те

ОFFNews Последна промяна на 05 май 2017 в 22:59 4513 2

По-малко от седмица остава до първото гостуване у нас на свтовноизвестния мюзикъл „Котки“. Шедьовърът на Андрю Лойд Уебър с оригиналния си актьорски състав ще стъпи за първи път на сцената на Зала 1 на НДК на 11 май от 20:00 часа, след което ще се играе последователно на 12, 13 и 14 май от 20:00 часа, както и на 13 и 14 май от 14:00 часа.

Мащабната сценична продукция ще пристигне от Великобритания в България още на 9 май, побрана в цели девет камиона. Два дни ще са нужни, за да се изгради пищният декор, изпъстрен с детайли и ефектни сценографски решения, пресъздаващи естествената среда на изпълнения със забвение заден двор, където нощта принадлежи на котките, разгръщащи пред нас своите разнородни съдби на лунна светлина, когато човекът спи непробудно.

Ще видим котките да изпълняват сложни акробатични номера с помощта на въжета, опънати между стените, както и на впечатляваща с размерите си гума от камион, дебела около 1,5 м и около 5 м в диаметър. Самата сцена, с внушителните 25x20 м ще е облепена в отпадъци от хартия, картонени кашони от банани, а някъде в дъното самотен ще се мержелее стар гардероб.

Зрителите не трябва да се стряскат, когато палавите котки ще се впуснат между редовете, за да се закачат с публиката, да я пощипват и галят с опашките на атрактивните си, ръчно изработени костюми. Шоуто е доста интерактивно и неочаквано импровизирано на моменти, обещават продуцентите от екипа на Андрю Лойд Уебър.

В ролята на централния женски персонаж от мюзикъла – котката Гризабела – ще видим бляскавото екзотично сопрано Джоана Ампил, родом от Филипините. Нейната версия на песента "Memory" - световноизвестната партия на Гризабела, е една от най-въздействащите, изпети досега в 20-годишната история на мюзикъла.

Поради големия интерес към първото представяне на мюзикъла у нас, останали билети има само за спектаклите от 14:00 часа на 13 и 14 май. Останалите постановки на 11, 12, 13 и 14 май от 20:00 часа са напълно разпродадени.

Цените в мрежата на Eventim.bg са от 65 лв. до 155 лв., а учениците и студентите могат да се възползват от специална цена 45 лв. срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови