12 000 пяха с Iron Maiden в София

OFFNews 14 юли 2022 в 14:59 4961 0

Iron Maiden - плакат

Снимка Iron Maiden

Шоуто бе част от световното турне на групата - Legacy Of The Beast

Тя е сред най-големите, най-успешните и най-продаваната (повече от 100 милиона бр. дискове по целия свят) хевиметъл групи за всички времена. Групата е издала 17 студийни албума, 5 компилации „най-доброто“, 12 концертни албума и 4 бокс сета.

Концертът на Iron Maiden преобрази "Арена Армеец" във фентъзи свят, изпълнен с епични чудовища, огньове, подли демони, самураи и безстрашни воини - в лицето на своите фенове. Зашеметяващата енергия на изпълнителите се сля в едно с интензивните емоции на българската публика на напълно разпродадения концерт в столицата снощи.

Над 12 000 човека пяха с британските метъл величия, посочват организаторите от Fest Team.

Шоуто бе част от световното турне на групата - Legacy Of The Beast. От най-големите хитове в кариерата на групата, през песни от последния студиен албум Senjutsu, до емблематичните образи в представленията на бандата, като гигантския "Икар", огнехвъргачката, грандиозния Spitfire.

Legacy Of The Beast е посетено от над 2 милионa фенове по света и определено като най-зрелищното и визуално зашеметяващото шоу в историята на Iron Maiden.

Специалните гости и съпорт на шоуто, германската готик метъл група Lord Of The Lost се качи първи пред ентусиазираната публика с парчета в специфичното си дарк рок звучене.

Веднага след тях, публиката стана свидетел на епични сценични декори, сет лист с комбинация от класики на групата и най-новите им парчета, и способността да направят впечатляващо шоу.

Резониращият глас на Брус Дикинсън даде тон на многобройната публика да запее заедно с него любимите си песни и така до края на концерта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови