Строг белгиец инспектира международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”

OFFNews 10 май 2018 в 20:36 3045 0

Международният колоездачен съюз U.С.I. изпрати белгиеца Людо Смейерс за главен комисар на международния колоездачен тур на шосе „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи.

Авторитетният и иначе строг международен съдия от Лиеж инспектира и одобри трасето, подредено по алеите на курортния комплекс Слънчев бряг, Несебърския и Бургаския регион.

След това Смейерс по време на техническата конференция изрази задоволството си от видяното, като даде отлична оценка за организацията на състезанието и перфектното домакинство от страна на хотел „Хризантема“ .

„С оглед са силните отбори и участниците тази година в това традиционно състезание, очаквам то да е много оспорвано. Постарали сме се „Мемориал Димитър Янков” отново да защити високата си класа и ниво“, коментира един от директорите на надпреварата Христо Хинков.

Специален гост на състезанието е директорът на многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив Галина Китена. За два дни напористата и амбициозна дама проведе поредица от работни срещи с шефовете на чуждестранните отбори. “

На тях Китена ги запозна подробно с отличните възможности и условия за подготовка и състезания, които предлага спортната база в Пловдив, разполагаща с покрит колодрум от световно ниво и най-качествената настилка на пистата от сибирска лиственица.

Както е известно международното състезание е в памет на Димитър Янков – почетен гражданин на Несебър, голям общественик, туристически деятел и основател на колоездачен клуб „Несебър“, а главен организатор и домакин е „Слънчев бряг хотел холдингс” АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови