70 колоездачи застават на старт на международия тур „Мемориал Димитър Янков”

OFFNews 08 май 2018 в 11:57 2807 0

Близо 70 колоездачи от 6 страни застават днес на старта в поредното издание на международия колоездачен тур на шосе „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи. ​

Поради организационни проблеми не пристигнаха представителите на Турция и Румъния, които се обадили в последния момент, че няма да изпратят свои отбори.

Двама млади колоездачи от „Цар Симеон 1898“ попаднаха в национал​ния отбор ни България за тур​а​ „Мемориал Димитър Янков”​.

Старши треньорът на държавния ни тим Людмил Киров е повикал в състава си пловдивчаните Иво Узунов и Трайко Черпоков. Селекцията допълват Венцислав Венков, Гавраил Стефанов, Давид Златев и Георги Николов.

Традиционната надпревара започва днес и ще продължи до 10 май на територията на Слънчев бряг, Несебър и Бургаския регион, като главен организатор и домакин е „Слънчев бряг хотел холдингс” АД.
Състезанието включва три състезтелни етапа – с общи стартове от 95, 71 и 101 км.

След приключване на всеки етап, победителят облича жълтата фланелка за водач в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки тим.

По време на състезанието, „най-добрият катерач” ще носи бяла фланелка, а зелена фланелка ще облича „най-активният състезател”.
Както е известно международния морски тур е в памет на Димитър Янков – почетен гражданин на Несебър, голям общественик, туристически деятел и основател на колоездачен клуб „Несебър“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!