Шампионът на Италия ги съсипа в града на хубавите момичета

OFFNews 05 юли 2017 в 19:05 1615 0

Снимка letour.com

Италианският шампион Фабио Ару доказа, че е във феноменална форма точно за Тур дьо Франс. Асът на "Астана" спечели петия  етап от Вител до Ла Планш де Бел Фий.

Мястото на финала е с интересно име заради история от 17 век. Тогава шведските войски успели да завземат областта. Местни красиви момичета предпочели да се удавят в близкото езеро, вместо да дадат невинността си на окупаторите.

Етапът беше най-късият с общ старт - 160 километра. Но първият за майсторите катерачи и с невероятно интензивен финал. Ару се възползва от това и атакува мощно цели 2 километра преди финала. С брутално каране той успя да откъсне на цели 16 секунди втория Даниел Мартин (Quick-Step Floors), след още четири завърши големият фаворит Крис Фрум.

Британецът от Team Sky, който спечели тук първата си етапна победа на Тура преди 5 години, обаче се изкачи на върха в генералното класиране. Той детронира сънародника си Герант Томас.

Фрум води с 12 секунди на приятеля си, а на 14 зад лидера вече е Фабио Ару. Петицата допълват Даниел Мартин (Quick-Step Floors) на 25 и Ричи Порт (BMC Racing) на 39 сек.

В "Астана" вече готвят смяна на тактиката. Досега Ару трябваше да е първи помощник на лидера Фулсанг. Датчанинът обаче изостава над минута и половина, така че може би ролите ще се сменят. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови