Сърбин спечели силния международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”

OFFNews Последна промяна на 12 май 2018 в 11:09 2086 0

Сърбинът Джордже Дурич спечели силния международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи. 18-годишният лидер на сръбския национален отбор блесна с отлична тактика и техника и в трите състезателни етапа по близо 270-километровото трасе и беше изключително щастлив от победата:

„Беше ми много трудно да спечеля това състезание, защото за да дойда на него трябваше да пропътувам хиляди километри повече от 24 часа. В Слънчев бряг дойдох направо от Чехия, където участвах в едно много силно състезания за световната купа за младежи. Бях изморен от пътя и нямаше много време да се възстановявам – сподели Джордже Дурич – Наистина не съм очаквал да спечеля победата в България, но зад моя успех стои добрата работа на целия национален отбор на Сърбия, както разбира се, и отличната тактика, която изработи нашият треньор Небойша Йованович за това състезание, допълва сърбинат.

Според 18-годишният здравеняк от Аранжеловец ключът към успеха му в Слънчев бряг е на добрата екипна работа на отбора му и треньора му:

„Затова направихме и този добър резултат – моето първо място и второто на моя сънародник Адмир Колесинац.
Беше ми много трудно да спечеля тук и заради силните български отбори, които имат отлични бегачи. Беше отлично състезание, пак ще дойда да карам в Слънчев бряг на този мемориал.

За какво мечтая ли? Искам един ден да стана още по-силен и да карам за елитен проконтинентален отбор с високи цели и амбиции в най-силните състезания в света“.

Джордже в момента кара сръбския тим Шумандия от Аранжеловец, но вече има предложения и от други отбори.
Успехът на Дурич бе втора сръбска победа в досегашните 5 издания на международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”, след победата преди 3 години на Душан Райович, който сега кара за силния проконтинентален тим „Адриа Мобил“ от Словения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови