Саймън Кларк триумфира в 5-ия етап на Вуелтата

OFFNews 29 август 2018 в 20:48 1855 0

Състезаващият се за "Drapac" Саймън Кларк спечели 5-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания. Австралиецът преодоля дистанцията от 188.7 километра от Гранада до Рокетас де Мар за 4:36:07 часа.

Кларк беше част от откъснала се малка група пред основното ядро състезатели и със силен финален спринт победи атакуващите заедно с него Бауке Молема (Trek–Segafredo) и Алесандро де Марки (BMC).

След днешния етап има и нов водач в генералното класиране и това е французинът Руди Молар от отбора на "Groupama - FDJ", който се възползва от откъсването си пред основната група.

Иначе етапът не беше особено предизвикателен за каране, като предложи една височина от трета категория, една от втора и равен терен при финала. По време на този пети етап на няколко пъти имаше опити за откъсване, като в крайна сметка това направиха 25 колоездачи.

Утре предстои първият по-лек етап. Той е с дължина от 155.7 километра между Уеркал-Овера до Сан Хавиер в Мурсия. Етапът е със само две изкачвания от трета категория, второто 50 километра преди финала, той дава шанс за изява на спринтьорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови