Американец бе най-бърз в четвъртия етап на Вуелтата

OFFNews 28 август 2018 в 20:26 1903 0

Американският състезател на "Dimension Data" Бенджамин Кинг спечели 4-ия етап на колоездачната Обиколка на Испания. 29-годишният колоездач мина през 161.4-километровото трасе от Велес-Малага до Пуерто де Алфакар с време 4:33:12 часа. Това е първата етапна победа при Вуелтата в кариерата на Кинг. 

Това беше първия планински етап от надпреварата. Той изпревари с впечатляващ финален спринт 100 метра преди края Никита Сталнов (Astana), който остана втори на 2 секунди.

Трети на 13 секунди изоставане завърши Пиер Ролан (Cannondale) от Франция. Лидерът в генералното класиране Михал Квятковски от "Sky" завърши с основната група и остана на върха с общо време 13:47:19 часа.

Той има преднина от 7 секунди пред германеца Емануел Бухман (BORA). На третото място се изкачи Саймън Йейтс (Mitchelton–Scott) от Великобритания, който е на 10 секунди от лидера.

Шампионът във Вуелтата през 2009 година Алехандро Валверде  от "Movistar", беше втори след вчерашния трети етап, но днес се смъкна на четвъртото място, на 12 секунди зад Квятковски.

Утре предстои петият етап между Гранада и Рокетас де Мар, който е дълъг 188.7 километра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!