Олимпийски шампион изгърмя с допинг преди Вуелтата

ОFFNews 17 август 2017 в 16:13 1455 0

Олимпийският шампион по колоездене Самуел Санчес (BMC Racing) е дал положителна допинг проба, съобщиха проверяващите ченгета. Тестът е направен на 9 август.

Анализът е намерил хормони на растежа, които влизат в забранения списък. Със същите бяха заловени Стефано Пираци и Никола Руфони томно преди Джирото. Санчес трябваше да кара на Вуелтата, която започва в събота.

Естествено, испанецът е наказан до отваряне на втората проба. От BMC Racing освободиха веднага аса, но с уточнението, че това също е мярка до отваряне на "Б" пробата. 

Санчес спечели златото на Олимпийските игри в Пекин преди 9 години. Той имаше контракт до края на Вуелтата и после щеше да обяви дали сменя отбора.

Испанецът е силен състезател, има 3 класирания в шестицата на Тур дьо Франс, 6 пъти е бил в десетката на Вуелтата. Изключително влиятелен колоездач, който е майстор на изкачванията и на откъсванията.

Санчес е шестият професионалист, хващан със същите хормони, за последните 2 години. Наказанията са жестоки и явно испанецът ще трябва да се сбогува с колоезденето. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови