Марсел Кител взе втори етап от "Тур дьо Франс"

Спортният съд в Лозана отхвърли жалбата на Петер Саган

ОFFNews 06 юли 2017 в 19:02 2146 0

Марсел Кител потвърди блестящата си форма на Тура. Асът на Quick-Step Floors спечели етап номер 6 след невероятен финал. Той буквално отвя в Троа други великолепни спринтьори Арно Демар (FDJ) и Андре Грайпел  (Lotto Soudal). Това беше втора етапна победа в този Тур за Кител и общо 11-а в кариерата му.

В пълен хаос на финална Кител преодоля изоставане от другите двама в тройката, като в последните 50 метра не само стопи преднината им, но и победи с едно колело разлика.

Лидерът Крис Фрум въртя спокойно с основната група, така че размествания в генералното класиране няма. Той води с 12 секунди на съотборника си от SKY - Герант Томас. Трети на още 2 секунди остава Фабио Ару от Астана.

Другата интрига в етапа я създадоха Периг Кеменьор (Direct Energie), Вегард Лаенген (UAE-Team Emirates) и Фредерик Бакeр (Wanty-Groupe Gobert). Тримата се откъснаха още на първия километър, никой не ги подгони. Така успя да навърти 4 минути преднина.  Колоната атакува накрая и погълна бегълците 4 километра преди края.

Хвръкнал от публиката чадър успя да разкъса колоната 

Спринтьорите ще имат отлични шансове и в утрешния етап от 213 километра до Нюит-Сент-Жорж.

Точно в края на етапа днес организаторите на Тура получиха и съобщение от Спортния съд в Лозана. Той отряза молбата на Петер Саган да бъде върнат в състезанието след дисквалификацията на съдиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови