Майкъл Матюс с важен удар на "Тур дьо Франс"

OFFNews 18 юли 2017 в 20:00 2836 0

Снимка ASO

Австралиецът Майкъл Матюс от Sunweb спечели втората си победа на настоящия Тур дьо Франс, като днес взе инфарктно финалния спринт на етап номер 16. Размествания в генералното класиране няма, британецът Крис Фрум от Sky запази преднината си пред Ару и Барде.

Етапът от 165 километра стана доста неприятен заради силните ветрове. Те успяха да разкъсат колоната, от което се възползваха Матюс и норвежецът Едвалд Боасон Хаген.

Машината за победи Марсел Кител този път закъса рано. Целият ден за тима му Quick-Step беше много лош. Лидерът му Дан Мартин загуби доста време в челото на класирането.

Германецът Кител се беше устремил към шеста етапна победа на този Тур. Но отборът на Sunweb му направи рано разлика. Матюс беше изведен до победа още в междинния спринт, така успя да се приближи плътно на 29 точки от Кител в битката за Зелената фланелка.

Тактиката на Sunweb беше да откаже рано Кител. На три пъти не успя, но при атаката на една от височините немецът видимо изостана. Той нямаше и помощ от своя съотборник Филип Жилбер, който не стартира заради болест.

На финала  Грег ван Амермает от BMC спринтира рано, но не прецени силите си. Матюс показа страхотна мощ, за да завърши първи. Тройката оформиха Хаген (Dimension Data) и немецът Джон Дегенколб от Trek-Segafredo.

Генерално класиране след етап 16:

1. Крис Фрум (Team Sky) 68 ч. 18 мин. и 36 сек.

2. Фабио Ару (Astana) +18 сек.

3. Ромен Барде (AG2R) +23 сек.

4. Ригоберто Уран (Cannondale-Drapac) +29 сек.

5. Микел Ланда (Team Sky) +1 мин. и 17 сек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови