Легендата Контадор направи велико сбогуване

Крис Фрум и "Скай" отпразнуваха победата 24 часа предварително

OFFNews 09 септември 2017 в 20:08 3745 0

Снимка ASO

Легендата Алберто Контадор направи впечатляващо сбогуване с професионалния спорт. Асът на Trek-Segafredo спечели 20-ия етап от Вуелтата, като финишира пръв в Англиру, смятан за най-тежкото изкачване в колоезденето. Успехът му беше първи този сезон и последен в кариерата. Контадор обяви, че спира след състезанието в родината му.

Страхотен етап и за терминаторите от "Скай". Воут Пулс и Крис Фрум завършиха на 17 секунди след победителя. И отпразнуваха предварително историческото постижение. Фрум ще бъде коронясан утре в Мадрид официално като победител във Вуелтата! Това лято спечели и Тур дьо Франс.

Контадор атакува в спускането преди последното изкачване на етапа, който включваше няколко жестоки височини. Той беше подпомогнат от съотборника си Пантано. Накрая обаче се изстреля сам.

Винченцо Нибали се забави след лек инцидент, но успя да компенсира и удържа второто място в генералното класиране. Трети се изкачи Илнур Закарин от Katusha-Alpecin, който успя да бутне от стълбичката Вилко Келдерман (Team Sunweb).

"Нямаше как да има по-добър финал от този да победя на Англиру. Няма по-добър финал на кариерата ми", каза Контадор, "Знаех, че тук има доста история, доста падания. Но имах блестящ Пантано в помощ".

20 етап

1. Алберто Контадор Trek-Segafredo 3:31:33
2. Воут Пулс Team Sky 0:00:17
3. Крис Фрум Team Sky

Генерално класиране

1. Крис Фрум Team Sky 79:23:37
2. Винченцо Нибали Bahrain-Merida 0:02:15
3. Илнур Закарин Katusha-Alpecin 0:02:51

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови