Фаворитите запазиха сили за решителната битка на Вуелтата

Димитър Андреев 08 септември 2017 в 20:23 1413 0

Сравнително спокойно премина днешният 19-и етап на Обиколката на Испания от Касо до Хихон (149,7 км), който предшества утрешната решителна битка на Англиру.

Етапът е дълъг 117.5 км, като в последните 45 км са събрани последователно три брутални височини, където фаворитите ще си дадат яростна битка, тъй като именно оттам могат да дойдат разликите.

С оглед на предстоящото, днес лидерите и техните отбори решиха да спестят сили, като още в началото пуснаха група от 28 души да се бори за победата. Разликата между бегълците и пелотона достигна в един момент 18 минути. 34 км преди финала се реши и развръзката на върха.

В атака тръгна Иван Гарсия, който имаше минута преднина преди последната височина, но я изгуби, защото тръгна твърде рано в атака. Той беше изпреварен в зрелищния финален спринт от белгиеца Томас де Хент. Харлинсон Пантано остана втори, а Иван Гарсия допълни подиума.

Спокойствието на пелотона за пореден път беше нарушено от атака на Алберто Контадор. Илнур Закарин се опита да го прихване, но не издържа на темпото. При спускането след последната височина той получи подкрепа от съотборника си Едуард Тейнс, но и това не му помогна, тъй като беше неутрализиран от отбора на лидера Крис Фрум Sky 2 км преди финала.

Така на върха в генералното класиране на настъпиха промени. Фрум продължава да води с 1,37 минути на Винченцо Нибали. Вилко Келдерман е трети на 2:17 минути зад Фрум. Холандецът има аванс от 12 секунди пред четвъртия Закарин и 77 секунди пред петия Контадор.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!