И Йон Изагире падна тежко и напусна Тура

OFFNews 02 юли 2017 в 14:15 3838 0

Един от фаворитите за генералното класиране Йон Изагире също е паднал тежко и е напуснал Тура още в първия етап, стана ясно от интервю на Евроспорт със спортния директор на неговия отбор Бора преди началото на втория етап днес.

Падането на Изагире остана извън камерите вчера, но е било изключително тежко. Изагире е със два счупени прешлена и веднага му се налага операция.

Цялото внимание по време на вчерашния кратък часовник (14 км) по улиците на Дюселдорф беше насочено към загубата на Алехандро Валверде от Мовистар, който спечели всички състезания, в които участва тази година и се очакваше да бъде най-сериозния помагач на Найро, който пък от своя страна се очертава като най-сериозния помощник на големия фаворит Кристофър Фрум (Скай).

Отпадането на Изагире е още по-трагично на фона на предисторията, която го предшестваше. Баскът, както и неговият брат Горка, дълги години бяха основните грегари на испанския тим Мовистар. Въпреки изключителните им качества, те никога досега нямаха, а и едва ли някога щяха да имат шанс, да са лидери на отбора, в който освен Кинтана и Валверде са още испанският шампион Рохас и изключителният катерач Ерада.

Затова Йон прие поканата на новооснования отбор Бахрейн Мерида. Бившият Лампре, вече с нов спонсор, беше структуриран около голямата италианска звезда Винченцо Нибали и Йон Изагире се съгласи да кара с изричното условие, че той ще бъде лидерът на отбора за Обиколката на Франция.

Заради решението си Йон беше низвергнат в Испания, а публикациите във вестниците напомняха баското му потекло и намекваха за политически момент в "предателството" му. На неговия брат Горка пък за пръв път от години бе даден шанс да печели етапни победи, вместо да "издърпва" някой от двамата лидери.

Днес Обиколката на Франция продължава с равнинен етап от Дюселдорф до белгийския град Лиеж.

Още в началото на етапа, Тура напусна и австралиецът Люк Дърбридж от Орика. Дърбридж също е имал тежко падане вчера завърши предпоследен. Въпреки травмите, австралиецът стартира днес, но болката е била толкова силна, че е бил принуден да се откаже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови