Фрум не изключва да кара и на Вуелтата

OFFNews 16 юли 2018 в 16:04 2038 0

Британската звезда на отбора на Sky Кристофър Фрум не изключва възможността да защитава титлата си от Обиколката на Испания наесен.

В момента четирикратният победител в Тур дьо Франс се опитва да постигне пета победа в най-престижното колоездачно състезание в света, на което бе приет нееднозначно заради съмнителна проба, взета именно по време на миналогодишната Вуелта.

Преди вчерашният девети етап на Тура спортният директор на Sky Никола Портал намекна, че Фрум ще кара в Испания, ако е доволен от представянето си във Франция.

"Ако Крис е мотивиран, защо да не направи и една Вуелта? Ще видим как ще се чувства физически след Тура, но възможността да го видим на старта в Малага е реална", коментира шефът в британския отбор. През тази година Фрум вече спечели Обиколката на Италия.

Ако успее да вземе Тура, а след това и Вуелтата, той ще стане първият колоездач в историята, печелил трите големи състезания в една година.

Във временното генерално класиране на Тур дьо Франс Фрум върви осми след деветия етап, като изостава на 1,42 минути зад лидера Грег ван Авермат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови