Французинът Ролан взе първа победа в Джирото (видео)

OFFNews 24 май 2017 в 21:11 1876 0

След куп изпуснати шансове Пиер Ролан спечели етап от Джирото! Французинът финишира първи с време 5 часа, 42 минути и 56 секунди в дистанцията от 219 километра от Тирано до Канацей.

Асът на Cannondale-Drapac го направи по великолепен начин. Той се откъсна в началото с група от още двама колоездачи. После тя набъбна на 25 души. Около 7,6 километра преди финала Ролан атакува и пресече с лекота първи.

На 24 секунди останаха подгласниците му Руи Коста (UAE Abu Dhabi) и Горка Исагире (Movistar).

"Толкова съм щастлив! Чаках този момент дълго време, а миналият сезон беше доста объркан за мен", заяви победителят в етапа, "Включих се в първото откъсване днес, но взех правилното решение да изчакам следващото след две изкачвания. В края всичко беше въпрос на кураж. Хванах точния момент. За мен е огромно облекчение".

В челото на генералното класиране няма размествания.  Холандецът Думулен води с време 76 часа, 5 минути и 38 секунди. На 31 секунди след него е Наиро Кинтана (Колумбия), а трети е Винченцо Нибали (Италия) на минута и 12 секунди.

Лидерът имаше спокоен етап днес. Кинтана и Нибали, големите фаворити в Джирото, намалиха темпото след уникалното състезание вчера, когато стопиха значително аванса му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!