Датчанин спечели 15-ия етап в Тура, без промени на върха

OFFNews 22 юли 2018 в 19:29 1722 0

Датчанинът Магнус Корт Нилсен от Астана спечели 15-ия етап в Тур дьо Франс. Той преодоля дългото 181 км хълмисто трасе между Мило и Каркасон за 4:25.52 часа, като се наложи с финален спринт над испанеца Йон Исагире от Bahrain Merida и холандецът Бауке Молема от Trek-Segafredo.

Тримата бяха група от осем бегълци, но десетина километра преди финала се откъснаха и си оспориха крайната победа. Малко преди финала Молема и Исагире се опитаха да надхитрят датчанина, като го оставиха да води, но Нилсен се справи с атаките им и постигна първа датска победа в Тура от 2009 година насам.

Успехът е втори пореден за тима на Астана след вчерашната победа на Омар Фраиле.

Основната група с лидерите във временното класиране пристигна близо четвърт час по-късно, като в челото не настъпиха промени.

Продължава да води Герант Томас от Sky. Уелсецът има преднина от 1 минута и 39 секунди пред своя съотборник и четирикратен победител в Тура Крис Фрум, а холандецът Том Дюмулен (Sunweb) е на 1 минута и 50 секунди от лидера.

Утре е почивен ден в Тура, а във вторник предстои да бъде изминат 16-ия етап с дължина от 218 км между Каркасон и Банер де Лушон, който е и първи в Пиренеите.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!