20-годишен белгиец впечатли света на колоезденето

OFFNews 03 февруари 2020 в 14:41 3639 0

20-годишният белгиец Ремко Евенепоел (Remco Evenepoel) даде заявка за сериозна кариера в колоезденето, след като спечели едноседмичната Вуелта на Сан Хуан в Аржентина. Състезателят на Deceuninck – Quick-Step стана най-младият победител в състезанието, което се провежда от 1982 година насам.

Евенепоел поведе след бягането по часовник и удържа аванса си до края, за да стигне до първата си голяма победа в кариерата в неделя, 2 февруари, като финишира на 33 секунди пред втория Филипо Гана, който по принцип е част от Team Ineos, но в Аржентина кара с цветовете на Италия.

"Винаги се опитвам да бъда в добра форма и да давам най-доброто от себе си. Винаги съм мотивиран и готов за нови предизвикателства. Такъв съм аз. Имам късмет да съм част от един изключителен отбор.

Желанието ми е са остана здраво стъпил на земята и да си бъда просто Ремко", коментира младият белгиец, който направи и силно представяне в планинския етап до Алто Колорадо, като загуби само четири секунди от етапния победител.

Сезонът на Евенепоел продължава на Волта ао Алгарве и Тирено - Адриатико. Следват класиката в Ардените през април, а през май му предстои дебют в стартове от Гранд тура на Джиро д'Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови