Физическа активност по време на пандемия

OFFNews 08 декември 2020 в 12:54 612 0

Епидемиологичната обстановка през изминалите два месеца постави на изпитание участниците в Проект "Кърлинг мания" и екипа на ЦСРИ. Почти всеки ден някой от тях разбираше, че негов близък или приятел е заразен или е получил усложнения вследствие на COVID-19.

Въпреки тежките новини обаче всички потребители на Центъра станаха по-мотивирани и вместо да се затворят вътре в себе си и да се откажат, започнаха да превъзмогват натрупаният стрес и да продължават със заниманията, въпреки ограниченията.
Това само по себе си показва, че ежедневната физическа активност е изключително важна във време на пандемия.

Всекидневните дейности създават нов модел на поведение, което е една от основните цели на проекта, защото той съдържа комплекс от дейности, насочени към подобряване на здравословния статус и мотивацията на хората с увреждания, с цел подобряване на шансовете им за реализация на пазара на труда.

Екипът на ЦСРИ е убеден, че решаващо е не физическото увреждане, а волята и способността на човека, за да живее пълноценно и да бъде полезен на обществото.

Важен аспект е и желанието на създателите на проекта за промяна в обществените нагласи към хората с увреждания, което е от решаващо значение за успеха на заложените дейности.

Проект № BG05M9OP001-2.032-0021-C01 „Кърлинг Мания“
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020, съфинансирана от Европейския социален фонд.

Най-важното
Всички новини