Проф. д-р Костадин Ангелов: Част от данъците върху доходите да остават в общините

OFFNews Последна промяна на 02 юли 2021 в 13:16 2339 0

Първият законопроект, който ще внеса в новия парламент, е процент от данъците върху доходите на физическите лица, включително и на едноличните търговци, да остава в общините. 

Това заяви водачът на варненската листа на ГЕРБ/СДС проф. д-р Костадин Ангелов при посещението си в село Слънчево, община Аксаково.

Кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов, който е член на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, припомни, че Сдружението е отстоявало искането за 2% от данъците върху доходите на физическите лица да остават в местната хазна.

Аксаково, Игнатиево и Слънчево са началната точка на най-голямата Индустриална зона, която ще бъде открита край Варна, с високотехнологични производства и разкриване на стотици нови работни места. В село Слънчево има над 25 фирми и складове, които оформят добре развита промишлена част.

Проф.д-р Костадин Ангелов и кандидатът за народен представител от ГЕРБ/СДС Павел Христов посетиха големи предприятия за месопреработка и рибопреработка. Кметът на Слънчево Красимир Михалев, който на частичните избори през февруари 2021 г. като кандидат на ГЕРБ спечели 84% от гласовете, показа реновираното селско читалище по европейски проект

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови