Нинова се похвали: Само ние с ДПС увеличаваме подкрепата

Йорданка Веселинова 05 ноември 2023 в 22:48 839 1

Снимка БГНЕС

"Само ние с ДПС увеличаваме подкрепата си", каза на брифинг в изборната нощ след втория тур на местните избори лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

Тя отчете, че БСП ще има 72-ма кметове. По думите ѝ подкрепата за Столетницата на вота за общински съветници също се увеличава. Нинова заяви, че сравнено с изборите от 2019 за БСП са гласували 50 хил. души повече.

По думите ѝ тези резултати се дължали на това, че партията е консолидирана. По думите ѝ големият губещ на тези избори е ГЕРБ.

И тази неделя червената лидерка даде отделен брифинг и не застана до лявата кандидатка за кмет на София Ваня Григорова. Нинова обаче заяви, че все още има шанс БСП да вземе и столицата: 

"Изчакваме София с нетърпение."

Нинова каза още, че не се притеснява от политическите амбиции на Ваня Григорова.

Председателят на БСП обяви, че в първите дни на парламента ще внесе вот на недоверие. 

"Възраждане" дават подписите си, знаете, че имаха някакво колебание малко преди изборите си, дават подписите си, така че в първите дни внасяме вота на недоверие. Нека партньорите в сглобката да решат как да се държат и дали да одобрят този вот или не."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

1

pisnamiotmutri

05.11 2023 в 23:02

Скоро чакаме хартиената коалиция да бъде обявена официално, легитимирана от ППДБ. Да благодаим на Промяната, че пое всички негативи и аргументацията на електората си!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша