ДПС чака близо 90 000 гласа от Турция, ПП води 2-3 пъти пред ГЕРБ в чужбина. ДБ и Възраждане почти равни

OFFNews 15 ноември 2021 в 03:24 5580 0

Между 80 и 90 хиляди гласа ще получи ДПС от Турция. По информация на БНР там са гласували над 90 000 души. Според преброените досега секции ДПС събира 95,5% от вота.

Между два и три пъти е разликата между Продължаваме промяната и ГЕРБ от преброените към момента 42% секции в чужбина. 

Обработени са много малко от секциите в Германия, Австрия, Испания и Обединеното кралство, но почти навсякъде разликата между ПП и ГЕРБ е в този порядък, така че дистанцията между първия и втория вероятно ще се увеличи с още 1-1,5%, когато бъдат преброени всички гласове от чужбина.

Демократична България и Възраждане вървят почти равни в преброените до момента секции. Разликата между тях е по-малко от процент. БСП обаче получава 4-5 пъти по-нисък резултат в чужбина в сравнение с България. Към момента социалистите вземат от чужбина по-малко от 3%. 

Има такъв народ получа в чужбина близък и дори малко по-висок резултат, отколкото в България. Той е доста по-голям, отколкото на БСП и по-голям от Демократична България, което означава, че ИТН плътно ще доближи четвъртото място на БСП. 

Румен Радев събира в чужбина три пъти и половина повече, отколкото Анастас Герджиков, което още повече ще отвори разликата между двамата. 

От преброените до момента 42% от секциите първи е Мустафа Карадайъ с 40,54%, Радев е с 35,03% и Герджиков - с 9,43%. Костадин Костадинов и Лозан Панов са с близки проценти - между 4 и 5 на сто. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови