Зам.-председателят на ЕК Валдис Домбровскис - специален гост на Петия международен финансов форум Иновации

OFFNews 24 април 2018 в 14:01 3921 0

Заместник-председателят на Европейската комисия и комисар, отговарящ за финансовите услуги и капиталовите пазари в ЕС - Валдис Домбровскис ще е специален гост на 5-то издание на международния Финансов форум Иновации, организиран от Асоциация Банка на годината.

Срещата в София ще е на 26 април, а Домбровскис ще говори по темата за европейските регулации във финансовия сектор, в това число банкови и финтек, както и за идеите на европейското правителство в тази посока.

Темата за иновациите във финансовия бизнес е все по-значима за обществото. Финансовите продукти и услуги са изцяло подчинени на модерните технологии и дигиталната икономика, а в същото време трябва да отговарят на високи критерии за сигурност. От една страна банковият бизнес се променя, следвайки поведението и предпочитанията на потребителите, използвайки алтернативни канали за банкиране и нестандартна комуникация с клиентите. От друга - нарастващият брой финтек компании предлага на потребителите лесен достъп до модерни финансови услуги, влизайки в конкуренция с традиционните.

Участници и аудитория на Финансовия форум Иновации са представители на банковия сектор в България, в това число БНБ, на небанкови финансови институции, технологични компании, компании с иновационни продукти и проекти в сферата на финансите, топмениджъри и представители на академичната общност. Традиционно темите, които са предмет на събитието, са концентрирани в три основни панела: финансовите иновациите в банковия бизнес, финтек иновации и визионерски - дискусионен панел за бъдещето на финансовите услуги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови