Захариева: Парите на общините в КТБ са гарантирани с държавни ценни книжа

Нели Чолашка Последна промяна на 05 ноември 2014 в 13:37 3556 1

Екатерина Захариева

"По моя информация има блокирани 100 млн. лв. на общините и те са гарантирани с държавни ценни книжа. Доколкото зная БНБ и Министерството на финансите са препоръчали продажба на тези държавни ценни книжа".

Така вицепремиерът Екатерина Захариева отговори по време на блицконтрола в парламента на въпрос на депутат от ББЦ какво е предприела държавата, за да помогне на общините с блокирани средства в затворената КТБ.

Тя уточни, че служебният кабинет е взел решение да бъдат отпуснати безлихвени кредити от държавния бюджет на тези общини, за да изплащат своите задължения към фирми и служители.

Тя напомни още, че предишният служебен кабинет на Марин Райков, в който тя отново беше вицпремиер, прие наредба за управление на риска на държавните пари.

Ако не беше приета тази наредба, в тази банка щяха да са блокирани 750 млн. лв. само на енергийните дружества, уточни Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.11 2014 в 09:57

еЙ тъпа КВАРА И ТОВА СИ Е, ТЪПА ТА ТЪПА...
А бе тъпа краво, КАТО "СА ГАРАНТИРАНИ С ДЪРЖАВНИ ЦЕННИ КНИЖА" ПАРИТЕ НА ОБЩИНИТЕ В КТБ, тез държавни ценни книжа като ги осребрита като гаранция, ПАРИТЕ ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТЪПА КРАВО,
НАЛИ ПАК ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ,
то бива наглост ТЪПА КРАВО, но тази е наглост до посиране
иначе казано, данокъплатците ще платят фалита на КТБ, фалита, който Главпрокурор и БНБ организираха