Quantcast

„Всички разбраха, че няма банков надзор“

OFFNews Последна промяна на 12 юли 2014 в 09:18 13793 6

Всички разбраха, че няма банков надзор.

Така главният редактор на Forbes България и изпълнителнен директор на Сдружението за модерна търговия Йордан Матеев коментира действията на БНБ и изявленията на управителя й Иван Искров.

От вчерашно изявление на Управителния съвет на Народната банка стана ясно, че са изчезнали „съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3.5 милиарда лева“ в КТБ, че мажоритарният собственик Цветан Василев бил изтеглил 205 милиона лева и ги бил изнесъл и че всичко това се било случило, без БНБ да разбере.

На въпрос редно ли е Иван Искров да подаде оставка Матеев отговори, че така или иначе мандатът на управителя на БНБ изтича, но че случилото се руши доверието в една от малкото институции в България, които не бяха засегнати от кризата на доверие.

Всичко това ще се отрази на страната, категоричен бе Матеев.

Според него за да се възстанови в някаква степен доверието към БНБ, трябва да се направи бърз одит на „Банков надзор“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.07 2014 в 16:12

мисля си , че ше има един край.
и този край се нарича "кота нула".
преди година викахме , защото не искахме партии.
сега пък викаме, че искаме избори пак със същите партии.
и точно тези партии ни съсипват.
ако не тези, следващите ще успеят да ни върнат на "кота нула".
и няма кой да ги спре - поне така си мислят те.
освен всички ние.
движени от единствено желание да ги отстраним от хранилката.
че ще има война си е ясно, аме е ясно, че и колкото по-скоро го направим, толкова по-добре за всички ни.

12.07 2014 в 14:49

//И затова, че БНБ "проспаха" удара на Пеевски, сега искат да прокарат закон, с който данъкоплатците да платят пълния масраф.....//

Няма как да стане, това може да бъде само в мокрите сънища на комунделите 96-97г., и без това бюджета е като продънена каца, ако дойде МВФ, на комунделите може само още повече да им се стъжни, а който има да дава ще го дава, това с кредитните милионери е от друг филм!!!!

12.07 2014 в 13:45

“Скъпи” Данчо, не замитай следите. Управителния съвет на БНБ и у-ние Банков надзор на БНБ бе блокирано от Главния прокурор, точно в периода “в окото на бурята” при КТБ. Едно към едно, няма какво да се лъжем, да мотаем, да си правим оглушки... И за капак – МВР Пикчърс с полицейски а-ли, с полицаи с по два пищака пред сградата на КТБ!?!? Е всички ТV-та гърмят, та гърмят – пусни си снощните новини и чуй. Последиците са ясни – ХОРАТА ДА НЕ СА ТЪПАНАРИ, опашки и банкова паника...
Е, и ... ам сЯ, що се крият тези де са сътворили тоз “мазгал”, да се покажат отново по ТV-то, че точно в “окото на бурята” бяха сутрин, обед и вечер по ТV-то...
Т.е. резултат ЕДНАКЪВ в резултат от криенето на Джорд Буш в Белия дом за да не отговори на адвокатите на Лемънс Брадърс за държавна помощ от 20 млрд...
При разразилата се в резултат на фалита на Лемънс Брадърс финансова криза щетите за стотици милиарди долари.... в целия свят.....

12.07 2014 в 12:32

Не е вярно, че всички са разбрали, че няма банков надзор. По-правилно е да се каже: ВСИЧКИ РАЗБРАХА, ЧЕ НЯМА БАНКОВ НАДЗОР ЗА "НАШИ ХОРА".

12.07 2014 в 12:20

Г-н Матеев силно надценява цаци и Йовчев,финансовото разузнаване и ДАНС.те не са на това мнение,очевидно..Мисля,че предложението да се обезпечат и парите на фирмите ,освен спестяванията до 100 000 евро е несъстоятелно,защото би представлявало и вид непозволена държавна помощ..но ,така мислим ние..ще стане каквото каже доган..жалка територия,която успя да вмирише и Европа..това е резултатът на посткомунизма и неизкоренената ДС!!!

12.07 2014 в 10:58

По-лошо е. БНБ безмълвно наблюдаваше седмици наред как едно 33-годишно успяло прасе успя да се отърве от връщане на взетите необезпечени кредити от КТБ. Щото кои точно кредитни досиета липсват, как мислите? Разликата между 3.5 милиарда и 205-те милиона уж изнесени от Цветан Василев е доста голяма.

И затова, че БНБ "проспаха" удара на Пеевски, сега искат да прокарат закон, с който данъкоплатците да платят пълния масраф. Т.е. да отпадне таванът от 100 хил.евро за гарантиран депозит.