Ути Бъчваров готви три дни край Велико Търново

OFFNews 29 април 2015 в 11:00 2521 3

Снимка saborbg.com/

Министърът на културата Вежди Рашидов няма да открие конкурса "Заблеяло ми агънце", както предвиждаше програмата на Националния събор на овцевъдите в България от 8 до 10 май край Велико Търново.

От програмата на събора, публикувана онлайн, става ясно, че в проявата край Петропавловския манастир се включва Ути Бъчваров, който ще готви по гергьовски рецепти. В първият ден на събора на манастирските поляни е кулинарното шоу „В търсене на изгубения вкус“, в което Ути ще покаже автентични рецепти с агнешко и овче месо на повече от век. Ути ще води и надпреварата за обезкостяване на агне, ще прави и курбан чорба огромен казан. 

Публично месене на хляб, чевермета по родопски, много атракции, изложения на животни (овце, кози, кучета, коне и магарета), на продукти от овче и козе мляко и месо и различни състезания очакват посетителите на четвъртото издание на Националния събор на овцевъдите в България. Шоу с кучета спектакъл на "Багатур" и нестинарски танци допълват програмата. 

Съборът се организира от Сдружение "Национален събор на овцевъдите в България" със съдействието на земеделското министерство. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
     
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх