Тираджиите записали тайно срещата с Петков. Пуснаха аудиото

Според пресслужбата на МС фактът, че премиерът е записван без негово знание, говори за това, че превозвачите са търсели конфликт

OFFNews 06 май 2022 в 14:07 34324 6

Снимка БТА

Скандалът между премиера и превозвачите след злополучната им среща вчера не само, че не стихва, ами се разраства. Днес "обидените тираджии" разпостраниха аудиозапис от срещата с премиера.

На него се чува как глас, наподобяващ този на Кирил Петков, казва:

„Ако искате винаги можете да си тръгнете, това е... По всяко време сте поканени, ако ви е досадно, да излезете - вратата е там.”

„Не става въпрос дали ни е досадно. Става въпрос за това, че вие сте ни поканили по конкретна тема. В момента разводнявате темата. Вие имате среща в 17:00 часа след това. И въпросите, които ние сме ви поставили, остават без отговор в момента. Така че много ви моля, нека да не разводняваме”, се чува друг глас.

„Повярвайте ми, ако не искате да слушате, вратата е там. Ето я. Зад Вас. Няма... Аз решавам тук как ще говоря и какво ще говоря”, казва първият глас.

Още вчера вицепремиерът Гроздан Караджов обяви, че министър-председателя е бил многократно провокиран от превозвачите.

По-късно от Министерският съвет излязоха с коментар за изтеклото аудио.

Оттам заявяват, че Петков, министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов са поканили на среща представителите на превозвачите, за да им представят предстоящи мерки на правителството и да бъдат чути техните предложения.

"Срещата беше работна и не се предполагаше да бъде записвана без знанието на участниците в нея. Наличието на запис навежда на мисълта, че е търсен конфликт. Кабинетът категорично не търси конфликт. Доказателството е именно инициирането на поредици от разговори с бранша. За съжаление на срещата диалог не беше намерен с част от представителите от сектора. Правителството благодари на тези, които останаха и имаха готовност да дискутират как най-добре да бъдат подпомогнати", заявяват от Министерски съвет.

Една от мерките, които кабинетът ще задейства през следващата седмица, е да поиска дерогация от ЕС за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ. Съгласно чл.15 от Директива 2003/96/ЕО на Съвета на ЕС от 27 октомври 2003 г. относно преструктурирането на правната рамка на Общността за данъчно облагане на енергийните продукти и електроенергията, държавите-членки могат да прилагат пълно или частично освобождаване от данъци или намалени ставки на данъчно облагане по отношение на електроенергията от възобновяеми енергийни източници; енергийните продукти и електроенергията, използвани за превозването на стоки и пътници чрез железопътен транспорт, метро, трамваи и тролейбуси, както и електроенергията, природният газ, въглищата и твърдите горива за бита. Също така е допустимо освобождаване от акцизи на природния газ за държавите-членки, в които делът на природния газ в крайното енергийно потребление е под 15%, посочват още от МС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

7

borisboris

06.05 2022 в 18:19

Това доказва недоброжелателните намерения на наглеците тираджии. Аре у лево...

2910

6

ivenco

06.05 2022 в 18:04

Гешев спиш, майна. Това си е престъпление отвсякъде, а кава*лите даже се хвалят. Никой не може да записва, ако не предупреди, а те записват в Минсъвета. Еб*ти държавата.

8026

5

Mart Pen

06.05 2022 в 17:23

И защо да не плащат такси и да не ползват био дизел? Всички плащаме без значение дали се возим по свръх модерните ни магистрали или по разбитите от тирове междуселски пътища.



14469

3

случайно прочетох

06.05 2022 в 15:30

Браво на Петков! Явно има здрави нерви!!!

4038

2

Moirae

06.05 2022 в 14:22

Никакъв срам нямат тези превозвачи. На жертва тръганли да се правят, без да плащат справедливо за щетите от тежкотоварните си камиони по пътищата. Станали нагли затуй, че свикнали да бъдат облагодетелствани през схемите с бойко.Тръгнали ръце да извиват. Безсрамници.

12073

1

IvanofRumen

06.05 2022 в 14:14

Какво е казал премиера, ако не искате дебати вратата е там. Тези бяха отишли за създаване на интриги.