The Banker обяви Райфайзенбанк за банка на годината в България

OFFNews 30 ноември 2017 в 17:34 2746 0

Снимка Financial Times Live

Мартин Питлик, член на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк България (в средата) получи отличието на церемония в Лондон. Вляво - Майкъл Буерк, водещ на наградите и Стефани Линхарт, редактор ЦИЕ, The Banker.

Престижното специализирано списание The Banker, издавано от "Файненшъл таймс", определи Райфайзенбанк (България) ЕАД за „Банка на годината“ в България за 2017 г. Банката печели тази награда за втора поредна година, а общо е отличавана с нея пет пъти, съобщи Райфайзенбанк.

Райфайзенбанк (България) e продължила да намалява процента на необслужваните кредити и от 12.2 през 2015 г. той е спаднал до 8.6 през 2016 година (при средно за пазара от 12.85%), отбелязват авторите в списанието.

Те цитират и председателя на управителния съвет на Райфайзенбанк Оливер Рьогл с думите, че банката е увеличила инвестициите си в иновации. През 2016 г. например първа в страната тя предложи публична чат функция чрез Viber.

Клиентите на онлайн банкирането на Райфайзенбанк също са повече. Към края на 2016 г. те са надхвърляли 358 000 души. Повече хора използват и мобилното ѝ приложение. Ръстът е с 52% през 2016-а спрямо 2015 г. Това се дължи на нови функционалности, например възможността за онлайн разплащания в реално време в местна валута, пише още The Banker.

Освен Райфайзенбанк (България) престижна награда взе и Райфайзен Банк Интернешънъл АГ (РБИ), която стана „Банка на годината“ в Централна и Източна Европа. Това е десетото отличие от списанието, което РБИ печели. Дъщерната банка на Райфайзен в Беларус бе определена за „Банка на годината“ 2017 в страната.

Церемонията по награждаването се проведе в Лондон. Наградата на РБИ получи Мартин Грюл, главен финансов директор на РБИ. От страна на Райфайзенбанк, наградата взе Мартин Питлик, член на УС и Изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).

"Освен Австрия, Централна и Източна Европа също е вътрешен пазар за РБИ. Тази награда е признание за бизнес успеха ни, добрата стратегическа ориентация и силната ни пазарна позиция, - коментира главният изпълнителен директор на РБИ Йохан Щробл. - Тези пазари се развиват добре и много клиенти имат планове за растеж. РБИ ги подкрепя чрез финансиране и широко портфолио от първокласни продукти и консултантски услуги. Банката работи по множество проекти за дигитализация, тъй като това е възможност да бъдем още по-ефективни и клиентски ориентирани."

„Фактът, че за втора поредна година печелим една от най-престижните награди във финансовия свят е голямо признание за усилията ни Райфайзенбанк да бъде една от водещите банки в страната по отношение на клиентското преживяване, иновациите и ефективността”, коментира Оливер Рьогл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!