Теленор призна официално, че продава бизнеса си у нас

OFFNews 26 януари 2018 в 16:43 11188 2

Теленор Груп е получила заявление за интерес към покупка на компаниите на групата в Централна и Източна Европа, които се състоят от мобилните оператори в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, обявиха от централата на компанията в Осло.

Само преди седмица норвежците отказваха какъвто и да е коментар на спекулации за евентуална сделка.

"С цел създаването на стойност за акционерите на компанията, Теленор предприе стъпки за оценяване на тази заявка и очаква да приключи този процес до края на първото тримесечие на годината. Оценката на заявката на интерес няма да се отрази по никакъв начин на работата на компаниите от групата на Теленор, както и на техните клиенти и служители", се казва в пресинформацията до медиите.

Четирите компании на Теленор в България, Унгария, Черна гора и Сърбия осигуряват 9% от приходите на скандинавската група и около 8% от печалбата ѝ преди данъци, лихви и амортизации (EBITDA).

От Теленор изрично посочват, че повече няма да правят изявления и няма да коментират подготвяната сделка до приключване на процеса по оценката на заявлението.

У нас компанията има над 3,2 милиона активни потребители. Към края на септември 2017 г., услугите на компанията са достъпни за 99,64% от населението и на 89,80% от територията на страната, a 4G мрежата на Теленор покрива 90,81% от населението на страната.

Теленор България е част от международната Теленор Груп, която оперира в 12 държави в Европа и Азия и има 176 милиона абонати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!