Standard and Poor's понижи рейтинга на "Газпром" и "Роснефт"

ОFFNews Последна промяна на 28 април 2014 в 21:23 3765 5

Международната рейтингова агенция Standard and Poor's обяви, че понижава оценката си за енергийните компании "Роснефт" и "Газпром", които се контролират от руската държава.

Досегашният рейтинг на двете компании беше ВВВ, а новият е ВВВ- с негативна перспектива.Това означава, че след няколко месеца може да бъде преразгледан и понижен още.

"BBB –" е най-ниският рейтинг в категорията, която инвеститорите обозначават като "инвестиционна". Ако рейтингът на компаниите се понижи още, те ще попаднат в територията "джънк", която е смятана за силно рискова за инвестиране.

Рейтингът на Русия също бе понижен от Standard and Poor's до ВВВ- преди 3 дни.

Намаляването на кредитния рейтинг на Русия от международната агенция Standard and Poor's беше очаквано и отчасти политически мотивирано, каза в петък министърът на икономическото развитие Алексей Улюкаев.

„Не мисля, че това ще окаже влияние върху инвеститорите” – подчерта министърът, засягайки въпроса за последиците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 15:42

платоне, платоне-е-е-ееее Набуко ще си остане само опера.

И тва не е моя мисъл. явно ти живееш някъде 2004-6г.
Свърши се с набукуто. сами се отказаха "инвеститорите". Щото им пуснаха северния поток и си гарантираха постоянни енергийни потоци.
Сега се опитват да ебават всички с отрязването на южен поток. И то що? щото бил руски. зависимост един вид, голяма зависимост! като че ли по тръбите на серевния поток тече шистов газ от америка. ха-ха-хаххх!

НЕ МЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ, СЛУШАЙ МЕ КАКВО ТИ ГОВОРЯ!

Това става в момента. И го казвам с чисто сърце защото българските производители плащат НАЙ-ВИСОКАТА цена на Газпром! Ес?!?! и Какво направи ЕС за 7г? Къде е единната стратегия и договаряне? България си плаща за да е ЕС, в частност и с тези високи цени на газа.

29.04 2014 в 15:03

От една страна е ясно, че тези рейтинги са донякъде поръчкови, но ако на даден голям инвеститор се наложи да се колебае между Русия или друга държава(например Китай), тук везните натежават в полза на другата държава. А при повече инвеститори картинката не е приятна.
А Газпром ще станат по-нещастни от друг факт - Европа избра Набуко и ще търси още варианти за енергийна независимост от Русия. А Южен Поток няма да се осъществи, въпреки че езиците на нашите мили социалисти се разраниха от близане на кремълски задници.

29.04 2014 в 09:44

Кой поръча рейтинга ? Кой ? Кой ? Кой ?
А с колко ще падне рейтинга на "Standard and Poor's" за политизиране на дейността си ? Точно фалшивите "рейтинги" на тази и други подобни компании предизвикаха Световната криза. Практиката им е да "продават" рейтинг на по-малките компании и да политизират рейтинга на големите компании и държави. Това точно в този момент е част от т.н. санкции.
И друго, "Лемън Брадърс" фалираха с рейтинг АА и завлякоха 691 милиарда. AIG фалираха с "рейтинг" AAA, най-високия - 85 милиарда. А те даже не са в Top 10 на бакрутите и т.н...

28.04 2014 в 23:05

ЛУВВЕР,явно това слагане ти доставя удоволствие/физическо/.Поне си честен/-а/-но.....

28.04 2014 в 21:32

"Газпром" тоя рейтинг си го слага на едно специално място.