Стамен Янев стана шеф на Агенцията за инвестиции

OFFNews 20 януари 2015 в 17:02 4684 0

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на БАИ

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Назначението е съгласувано с премиера Борисов, съобщиха от министерството на икономиката.

За негов заместник е избрана Маджиде Ахмедова.

Стамен Янев е юрист, завършил Софийския университет „Св.Климент Охридски”. Специализирал в Кеймбридж, Лондонския университетски колеж и в Европейския университетски институт във Флоренция. Работи в международна консултантска компания. Главен асистент в Института за държавата и правото при БАН – секция по публично-правни науки. Ръководител на "Юридическата група" на Движение България за гражданите и член на Изпълнителния съвет. От партията той бе предложен за областен управител на София, но кандидатурата му не беше приета от МС.

Маджиде Ахмедова е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в реалната икономиката. Работила e в Данъчната администрация и е била зам. изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Професионалната ѝ кариера преминава през Индустриален холдинг „България“ и „Алкомет“ АД – Шумен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови