Синдиците на КТБ продават 15.15% от "Техномаркет" за 6.3 млн. лева

Александра Маркарян 04 август 2015 в 12:10 4812 6

Синдиците на Корпоративна търговска банка пуснаха в продажба 15.15% от "Техномаркет България" АД.

Делът на Domtech Holding AG, Лихтенщайн е заложен в полза на КТБ.

Продават се всички 170 900 бр. обикновени поименни безналични акции с право на глас с номинална стойност 10 лева, притежавани досега от "Домтех".

Продажбата ще бъде извършена чрез търг с тайно наддаване в сградата на КТБ на ул. "Граф Игнатиев" 10.

Началната тръжна цена е 6 302 000 лева.

Синдиците Лазар Илиев и Росен Ангелчев са дали срок на потенциалните купувачи от деня на публикуване на съобщението на КТБ - 30 юли - до 12 август, за да прегледат книжата за продажба в централата на банката.

Продава се целият пакет акции. Няма да се приемат предложения за закупуване на акциите на части.

За участие трябва да се внесат 5% от началната тръжна цена по сметката на назначения от банката депозитар до 17 ч. на 12 август. На 13-ти ще бъдат обявени постъпилите наддавателни предложения и кой е купувачът. Той ще трябва да довнесе цялата сума до 5 календарни дни.

По-голямата част от активите на „Техномаркет“ са заложени в банка ДСК по договор за кредит в размер на 8 500 000 евро от 2008 г. На 20 март 2015 г. Съветът на директорите на „Техномаркет“: Николай Китов, Евгений Гълъбов, Цветан Фидански, Гаетано Римини, Франко Миролио и Гергана Якимова-Христова, одобрява сключването на анекс, с който да бъде продължен срокът на кредитния лимит до 21 юни 2015 г., и сключването на нов договор за кредит за оборотни средства в размер на 2.5 млн. евро с банка ДСК. Обезпечението е цялото предприятие, с изключение на заложените в Българо-американска кредитна банка активи, както и с петте търговски марки, притежавани от „Техномаркет“. Одобрява и сключването на споразумение с ДСК, с което прехвърля правото на банката да получи застрахователното обезщетение в случай на неплащане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews