КЗК разреши на Миролио да поеме контрола над "Техномаркет"

Александра Маркарян 22 април 2015 в 19:19 10697 1

Комисията за защита на конкуренцията разреши на "Е.Миролио" ЕАД, Сливен да придобие 50% от акциите на "Техномаркет България" АД.

Решение №336 на КЗК е от 16 април. То бе публикувано днес в регистъра на Комисията.

С решението КЗК разрешава на „Е.Миролио“ ЕАД да придобие акции от Франко Миролио от капитала на "Техномаркет България" АД, вследствие на което „Е.Миролио“ ЕАД да притежава 50% от капитала на дружеството.

Съгласно устава на "Техномаркет" решенията на Общото събрание се вземат с 4/5 мнозинство от регистрирания капитал, а всички останали решения - с 2/3 от регистрирания капитал.

В писмо от "Е. Миролио" ЕАД са декларирали намерения да не извършват скоро преструктурирания на "Техномаркет" и дъщерните му дружества, които биха довели до нова промяна на контрола, не се предвижда промяна в устава, следователно е налице дългосрочен интерес от страна на "Е. Миролио" ЕАД, Сливен за придобиване на контрол върху „Техномаркет България“ АД и дъщерните му дружества. "Е.Миролио“ ЕАД има намерение да реализира инвестиции на пазара на търговия/доставка на едро и дребно на битови електроуреди, бяла и черна техника, офис оборудване, телекомуникационни и IT продукти, както и сервизното им обезпечаване.

Едноличен собственик на "Е.Миролио" е италианският бизнесмен с български паспорт Едоардо Миролио. Капиталът на дружеството е 528 043 995 лв. Представител на дружеството е Гаетано Римини, а в Съвета на директорите влизат Иван Динев Иванов, Светла Вълканова Коджабашева-Балабанова, Гаетано Римини и Николай Младенов Киряков.

"Е. Миролио" ЕАД е активно при производство и продажби на основно на текстилни изделия (влакна и платове) за територията на страната, за ВОД и за износ за трети страни. Дружеството е собственик на текстилни фабрики на територията на градовете Сливен, Ямбол и Свищов. Миролио развива дейност и в:

- Отглеждане на лозови масиви и продажби на грозде („Нови Лозя–Еленово“ ЕООД, с. Еленово, общ. Нова Загора, обл. Сливен);

- Отглеждане на слънчоглед и пшеница („Две Могили Ентърпрайзис“ ЕАД, с. Еленово, общ. Нова Загора, обл. Сливен);

- Отглеждане и продажби на биогрозде („Проект“ ЕООД, с. Еленово, общ. Нова Загора, обл. Сливен);

- Производство и продажби на вина основно под ТМ „Едоардо Миролио“; обслужване на собствен малък хотел в с. Еленово („Едоардо Миролио“ ЕООД, Сливен);

-Продажба на вина с ТМ „Едоардо Миролио“(„Проект Трейдинг“ ЕООД, с. Еленово, общ Н. Загора, обл. Сливен);

-Продажба на дограма („Ре Гейм“ ООД, Сливен).

"Техномаркет" АД е с капитал 11 278 000 лв. Дружеството се управлява от Съвет на директорите в състав: Гаетано Римини, Гергана Якимова–Христова, Евгений Борисов Гълъбов, Николай Иванов Китанов, Франко Миролио, Цветан Кръстев Фидански.

Едоардо Миролио притежава хотел "Парк централ" в Сливен, той притежава косвен едноличен контрол върху "Интерпред - световен търговски център София" АД.

Чрез концентрацията Миролио придобива контрол над дружествата, контролирани от "Техномаркет България":

- "Х Ц България" ЕООД;

- "Техномаркет Ритейл" ЕООД;

- "Балкан Софт" ЕООД;

- "К енд К Сервиз" ЕООД;

- "К енд К Електроникс" ЕАД;

- "Биз Еър" ООД (сапиталът на дружеството е разпределен поравно между съдружниците „Техномаркет България“ АД (50%) и „Алфа Финанс Холдинг“ АД (50%).

"Техномаркет България" АД е операторът на „Техномаркет” - търговска верига с приблизително 60 наети търговски обекти в областни и по-малки градове по цялата територия на страната, където развива основната си търговска дейност чрез големи и по-малки търговски обекти.

Дружеството работи както с български партньори, така и с повече от 200 доставчици от ЕС, Япония, Турция, Китай, които поемат по-голяма част от обема доставки. Дружеството е оторизиран дистрибутор за България на марките Samsung, Panasonic и LG.

„Техномаркет” предлага богат асортимент стоки от различни търговски марки и модели: Samsung, Panasonic, Philips, Sony, HP, Lenovo, Acer, Apple, Huawei, Indesit, Gorenje, Electrolux и др. От 2003г. „Техномаркет” притежава и собствена търговска марка NEO, която е пусната във всички категории продукти, с изключение на мобилните комплекти.

Дружеството е оператор и на магазини @Ноmе (повечето разположени на част от територията на магазини „Техномаркет“), насочени към продажба на стоки за дома, включва повече от 40 хил. продукта и предлага пълна гама аксесоари за дома (инструменти, картини, декорация, продукти за баня, прибори за хранене и готвене, подаръци и др.).

Дъщерните на «Техномаркет България» АД дружества са активни в стопанските сектори:

- търговия на едро с битова електроника и електроуреди („Х Ц България“ ЕООД, София);
- търговия със стоки, посреднически и комисионерски услуги, търговско представителство („Техномаркет Ритейл“ ЕООД, София, „К енд К Електроникс“ ЕАД, София);
- доставка на софтуер, предоставяне на ІТ-поддръжка и услуги („Балкан Софт» ЕООД, София);
- ремонт на битови електроуреди и друго оборудване за дома и градината, внос и износ на резервни части за тях («К енд К Сервиз” ЕООД, София);
- въздушен транспорт без разписание („Биз Еър“ ЕООД,София).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови