Решават за новите влакчета на метрото днес

OFFNews 13 август 2015 в 07:15 5096 5

Какви ще бъдат новите метровлакове и кой ще ги произведе ще стане ясно днес. В сградата на "Метрополитен" ЕАД се отварят ценовите оферти на участниците в търга за доставка на влакове по третия лъч на метрото в София, съобщиха от компанията. 

В поръчката е включена доставката на 20 метровлака с дължина 60 м±2 м. и проектиране, доставка, монтаж и функционални изпитания на ред системи, свързани с управлението на влаковете. 

През май бяха отворени техническите оферти на Обединение „СИМЕТРО София” и Конструксионес и Ауксилиар де Ферокарилес С.А. – КАФ. 

Доставката на метровлаковете и системите са за първия етап от проекта „бул. Ботевградско шосе – бул. Владимир Вазов – ЦГЧ – ж.к. Овча Купел”, включен в Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. Трасето е с дължина 8 км и 8 метростанции. 

Първият участник е Обединение "Симетро София", съставено от "Сименс България", "Сименс Австрия", "Неваг", Полша. Кандидатът ще ползва за подизпълнители "Сименс Германия", "Старт инженеринг", "Балкантел" ООД.

Вторият е CAF (Construcciones y Auxliar de Ferrocarriles), Испания. Компанията ще ползва екип от подизпълнители: Bombardie;ОТN; ITA; Ecocoms; Sika; Faiveley. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови