Плащаме 120 милиона лева за 23 км жп линия София-Елин Пелин

OFFNews 07 ноември 2016 в 06:00 9236 0

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще присъства на официалното подписване на договорите за проектиране и строителство на железопътните отсечки София – Елин Пелин и Скутаре – Оризово днес.

Проект „Проектиране и строителство за модернизация на железопътен участък София – Елин Пелин“, част от проекта за модернизация на железопътна линия София – Пловдив, се финансира от Механизма за свързване на Европа.

Отсечката включва 23 км двойна жп линия, а стойността на договора е 120 млн. лева без ДДС. Изпълнител на обекта е „Келет“ АБ ДЗЗД, съставено от "Келет - УТ", Унгария, и АБ АД, Хасково. Срокът на договора е 4 години, от които 1 година за проектиране и 3 години за строителство на отсечката.

Проект „Рехабилитация на железопътни участъци Скутаре – Оризово и Стралджа – Церковски, част от проект: „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по жп линията Пловдив – Бургас, Фаза 2“ се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. Позиция 1 на проекта, която включва проектиране и изграждане на жп участък Скутаре – Оризово, е на стойност 63 млн. лева без ДДС.

Участъкът е с дължина 26 км единична жп линия. Изпълнител на проекта е Обединение „Европейски железници“, а срокът за изпълнение на всички дейности е 3 години. Обединение "Европейски железници" включва "Трейс Груп Холд"АД, "Инфраструктурно строителство" ЕАД, "РВП Илиянци" ЕООД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови