Quantcast

Партиите в парламента били готови да въведат "данък трансакция"

Нели Чолашка Последна промяна на 09 декември 2014 в 12:53 4754 6

Пламен Димитров

Повечето партии в парламента са готови да подкрепят въвеждане на данък върху финансовите трансакции.

Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с парламентарната група на ДПС в парламента.

Идеята за "данък трансакция“ е да се облагат с определен процент всички сделки с акции и облигации, операции с валутни курсове и др.

По информация от президента на КНСБ парламентарните групи били съгласни и с искането на синдиката да се криминализира неплащането на осигурителни вноски.

Пред БНТ вчера той каза, че премиерът Бойко Борисов лично му е обещал, че тази мярка ще бъде въведена. Димитров очаква това да се случи още от 2015 г.

От вчера Пламен Димитров провежда среща с всички групи в Народното събрание. Днес профсъюзният лидер се среща с БСП и Патриотичния фронт.

След вчерашните разговори с ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ и БДЦ Димитров обяви, че няма да отмени националният протестен митинг в София четвъртък - 11 декември.

Едно от основните искания на КНСБ, което управляващите партии не искат да изпълнят, е замразяване на възрастта и стажът за пенсиониране и през следващата година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.12 2014 в 10:42

Това прилича на "такса Цветелинка". Всички плащания към държавата задължително прз банка, и там комисионна към банката. А сега и процент за бюджета.
А наивно си мисля че лявото управление събира почти всичко от хората и после го раздава според потребностите на хората, а дясното оставя на хората да се оправят с кой каквото е искарал, с минимална намеса.

09.12 2014 в 23:58

Аман от червени боклуци! Да не говорим, че подобен данък е практически несъбираем!

09.12 2014 в 15:45

нали имате ДДС, за какво е повече. Тук в САЩ се плаща данък върху покупките - различен за различните щати, но някой щати го премахнаха. В България при тази фалирала икономика в момента последното нещо, от което имате нужда е нов данък. Вместо да създават условия за излизане от кризата - забиват в калта и тези, дето още не са паднали. В САЩ плащаме данъци, но получаваме много неща срещу това. Имаме сериозна полиция, държавата предоставя много услуги безплатно и т.н. Сега републиканците, които спечелиха законодателната власт, се канят да намаляват данъци, за да дръпне по-бързо икономиката.

09.12 2014 в 14:55

Какво ми се циганите, въвеждайте данък прозорец, както е било едно време във Франция и ще пребъдем! Бахти и утрепаната държава дето сме! Аман от комунисти и ляво управление! Кога ще го видим най-после това дясно управление! Само данъци, такси, разпределяне на пари и прочие! Това ли ви е дясното?

09.12 2014 в 14:35

Държавите от Европейския съюз (ЕС) все още остават силно разединени относно идеята за налагането на данък върху някои финансови трансакции до 2016 г., докато крайният срок за вземане на решението наближава, пише Wall Street Journal. 11 от 28-те страни членки, включително Франция, Германия, Италия и Испания, са единодушни за прокарването на закон върху търговията с акции и деривати, след като разговорите за общоевропейски закон върху финансовите трансакции пропаднаха през 2012 г. Противоречията обаче идват от това кои финансови инструменти да бъдат облагани и къде да отиват парите. Някои от държавите, водени от Франция, подкрепят идеята за данък единствено върху акциите и ограничен брой суапове за кредитно неизпълнение. Други обаче са за налагането на по-широкообхватен закон, който да включва по-широк набор от деривати и следователно да генерира по-големи приходи за националните правителства. „Няма да подкрепим данък, който да служи само като параван“, заяви финансовият министър на Австрия Ханс Йорг Шелинг, визирайки френското предложение.

09.12 2014 в 13:04

кЪДЕ СТЕ СЕ РАЗБЪРЗАЛИ?!ЕВРОПА ОЩЕ СПОРИ!