Ексклузивно Коалиция ще има

Оманският фонд готов да помага за КТБ, но без Цветан Василев

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2014 в 18:24 10783 5

Оманският фонд е заявил интерес за оздравяване на Корпоративна търговска банка (КТБ), но без участието на мажоритарния собственик Цветан Василев.

Това става ясно от писмо, изпратено до премиера Георги Близнашки, до финансовия министър Румен Порожанов и до Българската народна банка (БНБ).

Вторият по големина акционер в Корпоративна търговска банка заявява интерес към оздравяването й заедно с вече познатия австрийски фонд ЕПИК и нов партньор - "Джемкорп" и "Фрешфийлдс", съобщава БНР.

От Оманския фонд настояват в рамките на тази седмица да се проведе среща с БНБ, но не коментират нито план за преструктуриране, нито предлагат конкретна сума за ликвидна или капиталова подкрепа за КТБ.

В писмото се посочва, че това може да стане ясно, след като се видят резултатите от внесения вчера доклад на одиторите в БНБ. Също така в писмото се настоява да има яснота каква може да бъде държавната помощ.

От Фонда подчертават, че незабавно трябва да се вземат мерки, за да се запазят активите на КТБ и дъщерните й дружества както по време на периода на квестурата, наложена от БНБ, така и по време на преходния период, който би бил необходим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2014 в 12:27

Някои неточности:
- не е Омандски, а е Османски;
- не е фонд, а е Бонд, Османски Бонд;
- не е заявил интерес, а е накривил фес;
- не става дума за оздравяване, а за озаптяване;
- вярно е - че не коментират нито план за преструктуриране, нито предлагат конкретна сума за ликвидна или капиталова подкрепа за КТБ, че се настоява да има яснота каква може да бъде държавната помощ. Щото друга помощ не предвиждат.

22.10 2014 в 23:47

Абе няма никакъв Омански Фонд, бе хора! Нито австрийски ЕПИК. Това са пак компании на Цветан Василев,Иван Кръстев и другите крадци, създадени с пари, изнесени в други държави. Това е същото когато ни казваха, че имаме 6 милиарда чужди инвестиции - те са нашите пари, дето ги откраднаха комунистите, но сега се връщат в България - с цел по-висока доходност. Само че са маскирани под шапката на чуждестранни компании.
"Оманският фонд" - вторият по-големина акционер в КТБ е всъщност друга фирма на Цветан Василев. Нещо като ДПС и ББЦ. А-отбор и Б-отбор - два състава на един и същи футболен клуб.

21.10 2014 в 23:39

Каквото и да пишем тук тази вечер стана ясно, че ГЕРБ и БСП са решили да фалират КТБ. Единственото, което е проблем, е да се намерят пари за гарантираните влогове. За което трябва да се актуализира бюджета. Толкоз – това е схемата: фалит на КТБ. Всякакви приказки за Омански фонд, Бостанджиев и тн. явно са за заблуждение...

21.10 2014 в 20:00

За "Ник01" - АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ, толкова лъжи досега, че ...

21.10 2014 в 18:45

От кога е писмото. Да не се окаже че пак някой е поизлъгал. Вчера категорично се заявяваше че няма интерес от акционери. Дайте да видим текста на писмото, да не се окаже, че не е споменаван въобще Василев и на тази база някой коментира, без него. Въобще замирисва все повече около КТБ. Накрая няма да има скриване цялата история.