Нинова: Таван на цените на горивата ще има още през есента

Ако третият мандат отиде при БСП, разговори ще има и с ИТН

OFFNews 12 юли 2022 в 10:36 1323 0

Нинова

Снимка БГНЕС

Корнелия Нинова

Таван на цените на горивата най-вероятно ще има още през есента. Рано или късно това ще се случи. Това категорично мнение изрази вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова пред бТВ.

Тя критикува бившия премиер Бойко Борисов, който обяви вчера, че ако бъде съставено правителство в рамките на това Народно събрание, газът ще поскъпне с 32%. Освен това лидерът на ГЕРБ настоя в парламента да се внесе предложение за таван за цената на литър гориво на 2.70 лв., а всяка стойност над тази ще е спекулативна.

Днес Нинова каза, че БСП вече е предложила подобна мярка, но тогава ГЕРБ са я определили като социализъм.

"Иска ми се, когато Бойко Борисов каже нещо, поне 24 часа да държи на мнението си", иронично подхвърли тя.

По думите на социалист №1 предложението им не е срещнало разбиране и от коалиционните партньори от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а "Има такъв народ" е запазила мълчание. ПП и ДБ се мотивирали, че ако падне таванът на цените, ни чака скок, който няма как да се удържи.

"Важно е да довършим това, което започнахме, и това, което не можахме да направим“, обяви още Нинова.

По думите ѝ ако третият мандат отиде при БСП, те ще преговарят с всички без ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Дори разговори с ИТН не са изключени.

"Ще се опитаме да убедим партиите с търпение, разум и аргументи. През цялото време го правихме, защото конфликтите между ПП и ИТН не са от последния месец", изтъкна Корнелия Нинова.

Тя уточни, че условието, което е поставила формацията на Слави Трифонов, Кирил Петков и Асен Василев да не участват в следващ кабинет, не е уместно. Според нея "такива условия са неприемливи", трябва да се говори върху програмата, която е изготвена и е "много добра".

Нинова посочи две грешки в досегашното коалиционно управление - коалиционното споразумение и нарушената комуникация. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови