Бойко Борисов: Няма да подкрепяме никакво правителство

Ангел Марковски 11 юли 2022 в 14:56 3562 4

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Бойко Борисов

"Няма да подкрепяме никакво правителство… Бързи избори и ще има друга изборна ситуация. Тогава слагаме принципите на масата – евроатлантически". Това каза лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във врачанското село Лиляче, където кандидатът на ГЕРБ Вероника Ценова печели втория тур на частичните избори за кмет. 

"Държавата отива на избори, защото всички партии знаят, че държавата е катастрофирала във всяка една сфера. Газ, ток няма, натрупани са огромни дългове", заключи Борисов. Той каза, че те могат да направят правителство, ако желаят, чисто математически. В същото време обвини "Продължаваме промяната", Асен Василев и Кирил Петков, че не са искали да направят кабинет.

"За мандата - не, че не можем да направим математически правителство, те не искаха да се направи правителство. Имитираха, че правят правителство. Ако направят правителство, газът ще поскъпне с 32%, а газ няма. Те искат да прехвърлят този проблем на Румен Радев и бъдещ служебен кабинет", каза Борисов.

Бившият премиера се обяви, за смесено гласуване, защото хората му казвали, че се притесняват от машинното гласуване. "Не се страхувам от машинното гласуване, страхувам се, че ще направят далавера с няколко процента за една партия", каза още той. 

Борисов смята, че България отива към катастрофа. И тази катастрофа е резултат от управлението на Кирил Петков, който пък е отговорност на президента Румен Радев.

"Пълна катастрофа – инфлацията; пълна катастрофа – цените на храните…".

Борисов каза още, че падналото правителство не е имало смелост да вземе важните решения. Също така, че ако не е била ГЕРБ да вземе инициативата за разрешаване на спорните проблеми с Република Северна Македония, като се приеме френското предложение, сега в София ситуацията е щяла да бъде толкова тежка, както в Скопие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

3

Valioka

11.07 2022 в 17:56

Ма кой иска да го подкрепяш бе, Боце, никой не те ще, а на тебе ти е трудно да го разбереш и проумееш. Ако ПП искаха да управляват на всяка цена, щяха да се разберат с тебе. Това е толкова прозрачно, че няма накъде повече. Време е почитателите на ГЕРБ да разберат едно, че Боце се натиска да подкрепя този и онзи, но никой не го ще... Никой не ще да работи с мутри. Толкова е просто - задайте си го този въпрос: Защо ПП не щат да направят съглашение с Бочко? Защо? Толкова биха си улеснили и управлението и кадруването и грабенето и всичко... Защо бе скъпи поддръжници на ГЕРБ?...

12073

2

IvanofRumen

11.07 2022 в 16:11

Какъв евроатлатик си рашистка мутро, слуга на Путлер. Вече не ти пожелавам затвор, кълна те проклет крадец и убиец

900

1

dd292929

11.07 2022 в 14:58

ХАХАХ